neděle 23. února 2020

Čipy jako znamení antikrista?

(Proč se zdráhám tomu věřit?)

Před nedávnem jsem v Exodu narazila na známé verše: „A tato slova, která ti dnes přikazuji, budeš mít ve svém srdci... Uvážeš si je na ruku a budeš je mít jako pásek na čele mezi očima.“
Nepřipomíná vám to něco?
Jak má vypadat znamení od antikrista?
Co znamenala tato slova pro Izraelce?
Vidíme dnes občas židy při modlitbě, jak si váží řemínky na ruce a nosí na čele krabičky s úryvkem Tóry. Zřejmě by nám však řekli, že jde o symbolické gesto. Kdyby tomu tak nebylo, musely by jejich schránky na čele být mnohem větší a museli by je nosit trvale.
Proč zrovna na čelo a na ruku?
Myslím si, že čelo je symbol myšlení a ruce jsou symbolem jednání. Jinými slovy je v těch verších obrazně řečeno: „Cokoliv děláš a nad čímkoliv přemýšlíš, vždy měj na paměti Boží zákon a bázeň před Hospodinem.“ V protikladu k tomu stojí znamení antikrista. Člověk, který slouží antikristu, jej přijal za svou svrchovanou autoritu. Jeho myšlení a skutky tomu odpovídají. Podle knihy zjevení přijal vědomě jeho znamení a vzepřel se pravému Bohu.
Nevidím důvod, proč by toto znamení mělo být fyzické.
Proti fyzickému znamení stojí ještě jeden  argument: Toto znamení musí být přijato dobrovolně.
Jak by potom jinak mohl Bůh v knize Zjevení rozlišovat mezi spravedlivými a nespravedlivými?
Co když by následovníkům Ježíše někdo znamení např. v podobě zmíněného čipu implantoval násilím?  Ještě jedna, trochu podružná, otázka se mi honí hlavou: „Proč by si někdo měl nechat vyrazit znamení na čelo?“ V případě, že by šlo o čip, který by měl fungovat k nějaké identifikaci nebo platebnímu styku, je přece daleko pohodlnější ho mít na prstě ruky.
Apoštol Jan, autor knihy Zjevení píše v jiném svém listě: "Láska nezná strach; dokonalá láska strach zahání, vždyť strach působí muka, a kdo se bojí, nedošel dokonalosti v lásce."
Žijme proto v úctě před Bohem, ale zároveň Mu důvěřujme, že jsme vykoupeni zadarmo a z milosti skrze oběť Pána Ježíše. Nenechme se, prosím strašit lidmi, a jejich děsuplnými teoriemi. Kniha Zjevení byla napsána k povzbuzení trpícím křesťanům a pro naše ubezpečení, že ať se děje cokoli, Bůh má svůj plán a světové dějiny se Mu nevymkly z rukou.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.